torsdag, mars 22

Små framsteg för djur, världen om.

Man ska alltid nämna det positiva och har kommer glada nyheter ifrån WSPAI Vietnamn har man befriat tre stycken så kallade "Gallbjörnar"
Idag är det runt 3000 björnar som hålls på farmer i bara Vietnamn och cirka
20.000 björnar i hela Asien, bara för deras galla.
Man använder deras galla i traditionell medicin,
trots att det finns andra alternativ, bland annat örtmediciner.

Läs mer om de befriade björnarna HÄR.
Läs mer om andra alternativ till björn galla HÄR.


Nästa framsteg är i Namibia, detta är väl inte ett jättestort framsteg, men det är på väg att bli.
I Nambia dödas hundratals sälungar med fruktansvärda medel varje dag. Men! En undersökning har gjorts, och det har kommit fram att sälarna är mer värda levande än döda. Det är nämligen ca 10% av Nambias turister som åler dit för att se sälar.

Generalsekriteraren för WSPA Sverige säger:

”Varje år dödas upp emot 85 000 sälungar för bara några tior styck. Denna rapport visar att de skulle vara värda så mycket mer för Namibias regering levande. Ekoturism är en växande del av Namibias identitet men turisterna skulle bli chockade över att en säl de fotograferat en dag dödas nästa morgon. Både för sälarnas och landets ekonomis skull bör Namibia därför stoppa jakten.”

Så, låt oss alla hoppas att detta blir ett "wake up call".

Läs mer om Sälarna i Namibia HÄR.
När man tänker på tjurfäktning så tänker man ju för det mesta på Spanien, och det är i Spanien, eller rättare sagt i regionen Katalonien i Spanien man ska sätta stopp för detta djurplågeri!
Den sista tjurfäktingen har varit och från och med den 1 Januari 2012 ska det bli olagligt.
Yey! :) Äntligen säger jag och undrar varför det inte är olagligt i hela världen.

Vill du läsa mer? Klicka HÄR.
En björnunge i Indien har räddats från att bli tvingad att dansa. Dock lyckades gärningsmännen fly platsen med ännu en björnunge. Men att rädda en björnunge är mycket bättre än att rädda ingen björn alls.

Under de senaste åren har "Dansbjörnar" minskat ifrån 400 stycken till 150 stycken. Vilket är ett stort framsteg, men att det fortfarande finns så pass många kvar trots att det är olagligt är sjukt. Men, förhoppningsvis så ska siffran sänkas och inom kort också likvideras till att det finns 0 dansbjörnar kvar.Läs mer om den räddade björnen HÄR.
Lär mer om "Dansbjörnar" HÄR.Till sist vill jag bara be alla som läser detta ska gå in på Band för livet och hjälpa hundar.
Det dödas 38 hundar i minuten, i onödan, på grund av rädsla för rabies. Det är 20 miljoner varje år. Du kan hjläpa till att förhindra detta, GRATIS. Så, en minut av ditt liv, kan rädda ett helt liv på en hund.
Från WSPA's hemsida:
"Hundarna dödas genom hemska metoder som förgiftning, strypning eller med elchockar. De lider ibland i timmar innan de dör.  Det är framför allt rädsla som ligger bakom denna chockerande grymhet, som dessutom är helt meningslös."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar