torsdag, mars 22

Om att äta kött. del 2.

Nu fortsätter vi med vad köttkonsumtionen bidrar med, alltså vad de som väljer att äta kött hjälper till att bidra.
Nu ska vi börja med miljöaspekten.



FN:s jordbruksorgan säger att den globala köttindustrin står för 18% av världens växthusgaser. Det på grund av att idisslande djur avger metangas både från strupen och ändtarmen när födan bryts ner. (Alltså, kossor rapar och fiser metangas) Metangas är hela 23 gånger starkare än växthusgasen koldioxid. Dess utom så utgör 70% av all jordbruksmark går just till djuruppfödning. (djur som sedan ska slaktas) I Afrika orsakas nästan hälften av all markförstörning av att man breder ut betesmarker till "boskap" (åter igen, djur som ska slaktas), detta leder till borde vattenbris och försaltning av jorden. Vatten, som det redan är dåligt med i Afrika och försaltning gör att det inte går att odla. Allt detta leder till att jordens produktionsförmåga avtar och tillslut kommer att försvinna helt.
Växhuseffekten är nu erkänt som något faktiskt, och det är något väldigt allvarligt som man måste ta tag i. NU. Människan måste lära sig tänka på lång sikt, för att människan, djuren och naturen ska kunna överleva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar