fredag, juni 29

Alien amigurumi! Facehugger, xenomorph, chestbuster, Ripley, Newt och Vazques!

Ja, nu äntligen kommer bilder på min megabeställning! Det är nämligen så att den som skulle få dem äntligen har fått dem så nu kan jag lägga upp bilder. Ville inte riskera på något vis att det inte skulle bli en överraskning.

Som rubriken säger (som vanligt) har jag virkat saker ifrån Alien, i två olika skalor. Först är människorna (Ripley, Newt, Vazques och Xenomorphen) i en storlek, men sedan är facehuggern och chestbustern i en annan.

Först ut är Xenomorphen, alltså "Alien".

Som ni ser var det ganska många delar!
Det var svårt att ta bilder så man såg detaljerna.

 Huvudet är det jag tyckte blev bäst, lemmarna var inte så bra som jag velat men det var väldigt svårt att få dem i rätt storlek osv, samma med "bröstdelarna" som är längst ner till vänster, var svåra att få jämna. Men, det var ett väldigt krångligt mönster, och jag lyckades till slut vilket var huvudsaken. Vad jag har hört verkar Linnea vara glad över sina presenter och det är ju huvudsaken. Eftersom jag inte redan sagt det så är alla dessa karaktärer ifrån Alien, eller rättare sagt Aliens.


Jag kan säga att förtillfället kommer inga av dessa mönster finnas till salu, men kanske i framtiden när det blivit finslipat. Däremot om du skulle vilja beställa av mig så är det bara att höra av sig så ska vi se vad vi kan komma att fixa.

Nu till nästa karaktär Newt:
Newt var en av de karaktärer jag blev mest nöjd med på grund av att jag tycker att man såg att det faktiskt föreställer Newt, (googla Newt, Aliens) och även om jag fick göra en egen variant av hennes dockhuvud blev jag ändå nöjd. Speciellt eftersom det kan ligga på en 5 krona utan att sticka ut.
Något jag personligen gillar med Aliens (alltså Alien 2) är att det finns inte bara en stark kvinnlig karaktär utan två stycken! Så här min Vazques! Glömde dock ta bilder på när jag målat hennes pandband och byxor.(kommer en bild längst ner) Är inte jättenöjd, speciellt inte med hennes vapen och hår.

Igen Alien utan Aliens, så där lite skämtsamt. Men nu kommer min hittills populäraste skapelse; Facehuggern

"Så, Xenomorphen, Facehuggerm, men.. vad är steget där i mellan?" Tänkte ni nog (eller inte alls) just nu.
Var är alltså chestbustern? Ta-da:Tänderna har jag gjort med ståltråd (världens klumpigaste material) det är därför de är lite krokiga och sneda, men jag hade verkligen inget annat att göra de silverfärgade tänderna med.

Dock är jag nöjd med  om ni tittar på bilden längst ner till vänster, så ser man om man tittar noga att huvudet forsätter ner på ryggen. Så man kan se en skymt av Xenomorphens huvudform. Det var jättesvårt att fånga på bild, men som alla som någonsin tagit kort på något virkat vet, det ser bättre ut i verkligheten.

 Och nu, tillsist, den viktigaste av dem alla, dem som tog runt 8-9 timmar att göra var av minst 6 gick åt till håret: Ripley!


 Hennes vapen tycker jag blev mycket bättre än Vazquest, och jag tycker överlag detta blev en ganska bra figur. Som ni ser till höger har jag även gjort hennes märke som hon har på vänster arm. En Alienälskare
lägger nog också märke till att detta är hur Ripley ser ut i FÖRSTA filmen, medan de andra humaniderna är ifrån den andra.


Nu kommer det avslutningsvis lite gruppbilder på allihop!


Facehuggern och Chestbusterm, som sagt i större skala.

Humaniderna och Xenomorphen tillsammans.

Hela beställningen :)
Nu kommer, för att avsluta inlägget, bilder tagen av den som nu äger hela samlingen (Bland annat för att ni ska få se Vazques efter hon blivit målad:
Alien Evolution

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar