söndag, april 29

Kokeshi, traditonella japanska dockor.

Moder och dotter i min Kokeshifamlij.

Har kommit att bli väldigt förtjust i Kokeshi dockor, eller rättare sagt, jag har kommit att bli väldigt förtjust i att virka Kokeshidockor. Kokeshi dockor är traditionella japanska dockor som ofta såldes som souvenirer. Det är vanligtvis svarvade och varje skapare har en egen stil på hur kläderna på dockan ser ut, och ofta har denna stilen ärvts i flera generationer.

De brukar för det mesta sakna armar och ben, men jag har gjort dem med armar.

Moder, men barn på ryggen, dotter och fader.
(Fader med väldigt sned mustasch)

Det lilla barnet har också en liten minikimono.

Har även planer på att göra andra typer av Kokeshis, som alla kommer att finnas ute till försäljning, både som prydnad och nyckelringar, både för sig och i paket.

Ska nog sätta mig och fixa någonstans där jag kan lägga upp bilder och sådant så man kan få igång försäljningar, men grejen är den att just nu har jag ganska många beställningar så kan inte ta några mer för tillfället. Samtidigt som detta har jag massa idéer som jag vill prova.

Men, ska nog sätta fart med en beställning som jag fått nu på en gång. Det var två omslag till snusdosor, en till kompis och en till hans pappa, hans är redan färdig så om jag fixar hans pappas också så har jag en beställning ur världen.

Nu har jag massa saker att ta tag i. Men ha det trevligt kamrater!

3 kommentarer:

 1. Du borde stå på någon marknad och sälja, typ hantverksmarknad eller någ, gör så grymt fina grejor ju!!!! Kram Mirva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Problemet än så länge är att jag inte har så många av varje. Min tanke är att få ihop lite avvarje och sedan börja sälja på riktigt.

   Kram Michelle

   Vet du om de finns några bra såna i Borås?

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera