onsdag, oktober 17

Låt män vara män, och pojkar vara pojkar.

 Vaknade och var lagom bitter och när man är bitter ska man passa på att skriva bittra inlägg.
Men, till rubriken.
Jag är så in i helvete trött på att få höra "låt män vara män" "män måste leka av sig" "ja men han är ju man".Hade jag själv varit av manligt kön hade jag  tagit väldigt illa åt mig av detta. Att många har den synen att en man är ett slav under sitt eget kön och kan inte själv göra något för att hindra det.

Jag tänker lite på när man hör att folk säger "det är ju hemskt att hon blev våldtagen men hon hade FAKTISKT kort kjol på sig". Här har vi ännu ett argument som säger att om man klär sig "sexigt" så kan inte en man kontrollera sig och då får man skylla sig själv. Att man ens kan med att insinuera att det är offrets fel att en gärningsman  inte kan hålla könet i styr.

Har hört andra exempel där mannen varit otrogen och kvinnan försvarar mannen med att säga "Men han diskar ju faktiskt ibland" eller, denna är bra "han är ju man". Jag vet, jag vet! Jag har redan tagit upp den men det är så otroligt att jag inte vet vad man ska säga.

Vet inte vad jag egentligen vill få sagt, men är bitter, bitter och återigen bitter idag. och det gör mig riktigt arg att tänka på att det finns folk som berömmer män bara för de inte är otrogna, eller hjälper till hemma. Vart är klappen på axeln åt den ensamstående mamman som jobbar och sliter, sköter hem och barn?  Vart är berömmet åt kvinnan som tagit sig upp upp upp i sitt mansdominerade arbete? Vart är berömmet för mannen som gör något bra?

Vill att ni ska veta att jag inte vill att vi ska bedriva något SCUM-manifest eller sådant. Jag blir bara arg och bitter. Som sagt, hade jag varit man hade jag inte uppskattat detta beteendet heller.

Kan man istället inte säga låt människor vara människor? Äsch fan, hade nog stört mig på det också.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar